Ziek zijn bestaat uit verschillende fases

Wat veel mensen niet weten over ziek zijn is dat dit uit verschillende fases bestaat.

 

De conflict actieve fase >> In deze fase zet jouw lijf een overlevingsprogramma (een daadwerkelijke lijfelijke verandering) aan in één van je organen. Dit komt omdat er even daarvoor een emotionele shock bij jou is geweest. Een stresssituatie waardoor jouw lichaam je wil gaan helpen. Deze bio-logische reactie merk je in de meeste gevallen niet op.

 

Oplossing van de emotionele shock >> in deze fase is er zielenrust gekomen. De stresssituatie is opgelost en jouw hersenen geven een seintje aan jouw lijf dat het overlevingsprogramma uitgezet kan worden.

 

Herstelfase >> Je gaat de eerste herstelfase in waar jouw lichaam de aanpassingen gaat opruimen. Dit gaat gepaard met koorts, moeheid, hoesten, snotneus, pijnklachten, aanmaken van vocht voor sneller herstel enz.

 

Epileptocrisis >> Precies op dit punt (waar de pijl staat in het plaatje) vindt het herstel van jouw hersenweefsel en je synapsen plaats. Op dit punt bereikt de oedeemvorming ook zijn hoogtepunt, wat een verergering van jouw klachten geeft.

 

En precies dit fenomeen < het verergeren van die klachten > zorgt er bij chronisch klachten vaak voor dat mensen weer opnieuw een programma aanzetten omdat ze:

 

– balen van de pijn

– de uitslag op hun arm niet willen

– teleurgesteld zijn dat de klachten weer terugkomen

– boos zijn omdat ze weer niet naar een feestje kunnen

enz.

 

Als je bovenstaande zinnen leest, en je leest nog even terug wat ik omschreven heb bij de conflict actieve fase, dan weet je dat er op dit moment weer opnieuw een overlevingsprogramma opgestart wordt.

 

De vicieuze cirkel is geboren en mensen komen nooit terecht in de 2e herstelfase.

Terwijl die fase juist zo belangrijk is, omdat jouw lijf dan volledig reset naar de normale toestand.

 

Het bezitten van de kennis hoe jouw lijf echt werkt in combinatie met jouw emotionele belevingen is dus cruciaal voor jouw gezondheid!

 

Weten hoe dit voor jou werkt met jouw specifieke klachten?

Meld je dan HIER aan voor één van mijn online spreekuren

Spreekuren