Ziekte zit wel tussen je oren!

Hoe vaak is het al tegen je gezegd?


” Het zit tussen je oren! ” Of misschien nog wel erger…


Ze hebben het niet tegen je gezegd, je hebt zelf die conclusie getrokken!

Want alle onderzoeken die je hebt gehad ten aanzien van jouw fysieke klachten wijzen uit dat je niets hebt, terwijl je wel de pijn voelt.. terwijl je wel je klachten hebt.


Je voelt jezelf een aansteller. Het valt ook wel mee, al heb je er dagelijks last van, je kunt er wel om leven!

Toch blijft het knagen. Dat gevoel dat anderen wel eens zouden kunnen denken dat jij je aanstelt. Dat het tussen je oren zit.

Als de dokter niets kan vinden, dan zal het wel zo zijn toch?


Het bijzondere is dat het in zekere zin ook tussen je oren zit. 

Daar zitten namelijk je hersenen, die grijze cellen, die jouw hele systeem aansturen. Het epicentrum!

Ben je dan gek geworden kan je je nu afvragen?


Nee. Verre van, de oorzaak van jouw fysieke klachten, wordt opgestart vanuit jouw hersenen.


Het is net als met dieren. Wanneer een vos bijvoorbeeld een botje inslikt, dan betekent dat gevaar!. Er gaat vervolgens een seintje vanuit de hersenen naar de maagspieren waardoor het botje, met grote kracht uit het lichaam geperst wordt door middel van braken.

Bij mensen gebeurd dit ook zo. Wanneer jij in een situatie zit die je eigenlijk op dat moment niet wilt. Een brok dat je niet wilt hebben. Dan denkt jouw systeem dat er een brok in de weg zit en dat die er zo snel mogelijk uit moet. Het verschil tussen mensen en dieren is dat het bij dieren om een letterlijk brok gaat en bij mensen kan het ook om een emotioneel brok gaan.

De aansturing van die maagspieren komt vanuit de hersenen.


Het is dus een feit dat de oorzaak van jouw lichamelijke klachten tussen je oren zit, echter wordt dat vaak heel anders bedoeld.

Doordat er bij mensen steeds vakere een emotionele oorzaak is van de fysieke klachten komt er ook niets uit lichamelijke onderzoeken. Er wordt dan geen oorzaak gevonden, en je krijgt de mededeling gezond te zijn. Helaas heb jij te dealen met de klachten die blijven terugkomen.

Een oplossing kan zijn om op zoek te gaan naar een emotionele oorzaak.


Stel jezelf eens de vraag: 

Waar heb je momenteel in je leven het meest last van?

 

Wat is daar dan je antwoord op? Kan je jouw antwoord op één of andere manier koppelen aan jouw lichamelijk klacht? Dan weet je waar je mee aan de slag kunt gaan. Ga op zoek naar zielenrust in de situatie die naar boven kwam.


Lukte het niet om de situatie te koppelen, kijk dan HIER eens tussen mijn online spreekuren over lichamelijke klachten en meld je aan. Ik kijk graag even mee in jouw persoonlijke situatie.

Spreekuren