Dit is waarom je darmklachten hebt!

Als jij last hebt van darmklachten dan speelt er op emotioneel gebied een situatie die je mar niet kunt verteren. Een situatie die je ervaart als oneerlijk, unfair misschien zelfs wel walgelijk. Vaak erger je je enorm en voel je je gefrustreerd. 9 van de 10 keer is het een situatie waarin je ook onmacht ervaart.

 

Een gezonde darmflora is belangrijk voor je algehele welzijn. Klachten die je kunt ervaren als je darmen niet goed werken zijn bijvoorbeeld:

Buikpijn, winderigheid, opgeblazen gevoel, diarree, constipatie en andere ongemakken zijn. Mensen met darmklachten ervaren vaak ook problemen zoals vermoeidheid en stemmingswisselingen.

 

Natuurlijk kan het voedsel dat je eet effect hebben op je darmflora. Het is dus belangrijk om gevarieerd en voedzaam te eten. Mocht je daarnaast alsnog klachten hebben, dan is het goed om op zoek te gaan in het emotionele thema van de darmen.

 

Benieuwd welk emotioneel thema bij jouw klacht hoort en wat de biologische zinvolheid is van de aanpassing die jouw lichaam maakt?

Kies hieronder waar jouw klacht zich bevindt:

 

Slokdarm https://www.jolandapouwels.com/docs/slokdarm-onderste-1-3e-deel/

Dikke darm https://www.jolandapouwels.com/docs/dikke-darm/

Dunne darm https://www.jolandapouwels.com/docs/dunne-darm/
Twaalfvingerige darm https://www.jolandapouwels.com/docs/twaalfvingerige-darm/

Blinde darm https://www.jolandapouwels.com/docs/blinde-darm/

Meer info over introductie