Begrip voor lichamelijke klachten

Wanneer je met regelmaat last hebt van lichamelijke klachten, en dan heb ik het niet over een gebroken been, en je daardoor ook met regelmaat afspraken moet afzeggen of verzetten, dan wordt het begrip vanuit je omgeving daarvoor minder.

 

Mensen zien namelijk niets aan jou. Ze voelen ook je pijn niet. Zelf hebben ze geen of veel minder klachten en kunnen van alles ondernemen zonder daar bij na te hoeven denken.

Ook al willen ze heel erg begripvol zijn, ze kunnen zich nooit 100% inleven in jou. Je voelt ook dat er een onderlaag ontstaat van irritaties. Laten we eerlijk zijn, het is ook vervelend dat de leuke dingen die je samen wilt gaan doen, elke keer verzet moeten worden!

 

Daarnaast wil je eigenlijk dat begrip helemaal niet. Want je wilt immers niet ziek zijn!

Je wilt niet afhankelijk zijn van een ander en al helemaal niet dat iedereen steeds rekening met jou moet houden. Toch gebeurd dat vaak.

 

Doordat steeds minder mensen je begrijpen merk je dat je steeds minder contact hebt. Het werkt twee kanten op. Jij wilt die ander niet tot last zijn, maar je merkt ook dat die ander steeds minder vaak contact zoekt met jou.

Toch heb je juist zo de behoefte aan mensen die jou begrijpen.

 

Belangrijk is dat je in deze situaties kritisch naar jezelf gaat kijken. Waar ligt jouw behoefte echt? Zit hem dat echt in begrip willen krijgen?

Of zit er een diepere laag onder?

Wat heeft het leven jou te vertellen? Of beter nog: wat heeft jouw lijf je te vertellen?

 

Je lijf laat namelijk niet voor niets deze klachten zien. Eigenlijk is het een spiegel voor je.

Durf jij in die spiegel te kijken? In die echte diepere lagen van jezelf? Die lagen waar je met niemand over praat. Ook niet met die mensen die begripvol naar je zijn.

 

Wanneer je stopt met zoeken naar het begrip bij de ander, maar het begrip in jezelf gaat zoeken naar de oorzaak van jouw lichamelijke klachten, kan je resultaat veel groter zijn!

 

 

– Een gezond en energiek gestel

– Geen behoefte meer aan begrip

– Doen waar jij zin in hebt en met wie jij dat wilt!

 

Download hier mijn GRATIS video waarin ik je uitleg hoe jouw lijf reageert met lichamelijke klachten en waarom dat zo is.

Meer info over introductie